STAG Logo
.top-banner { background-image: url(/fileadmin/user_upload/images/banner-headers/werkdruk-werkplezier.jpg); }

Dit doe je voor je team

Als leidinggevende of begeleider heb je veel mogelijkheden om een groep medewerkers/ je collega’s op het gebied van werkdruk en werkplezier te ondersteunen. Hieronder vind je vijf oplossingen waarmee je met een groep aan de slag kunt gaan. Bij elke oplossing kun je doorklikken voor meer informatie, tips en tools.

Zit iedereen lekker in zijn vel, of zie je signalen van overmatige werkdruk bij je medewerkers? Ontwikkel ‘voelsprieten’ voor het oppikken van de signalen van werkstress, want het is belangrijk om regelmatig te checken of iedereen in balans is. Dit kun je op diverse manieren doen. Deze vier tips helpen je op weg.

Praat over werkdruk en werkplezier met individuele medewerkers of met het hele team. Als er signalen zijn, maar liefst ook nog voor die tijd. Want een goed gesprek is belangrijk: om bewustwording te stimuleren, om werkplezier te bevorderen en om verzuim te voorkomen. Vijf tips om over werkdruk in gesprek te gaan. 

Energievreters in kaart brengen en verminderen kan helpen om binnen een team de balans tussen werkdruk en werkplezier te verbeteren. Elke situatie is uiteraard anders, maar sommige oorzaken van werkdruk komen vaak voor. Doe je voordeel met deze praktische maatregelen om energievreters aan te pakken.

Juist als er veel energievreters zijn, is het belangrijk om óók bewust aandacht te geven aan werkplezier. En om goed te ontspannen. Wat gaat er goed? Waar zijn jullie trots op? Vier je die successen? Geniet je van de mooie momenten? Er zijn diverse mogelijkheden om de energiegevers te versterken.

Als leidinggevende heb je veel invloed op de balans van je medewerkers. Je vindt hier tips hoe je die invloed positief kunt benutten