STAG Logo
.top-banner { background-image: url(/fileadmin/user_upload/images/banner-headers/werkdruk-werkplezier.jpg); }

Dit doe je voor jezelf

Als je minder werkdruk en meer werkplezier wilt ervaren, zijn er veel mogelijkheden. De kunst is om uit te vinden wat bij jou past. Hieronder vind je vier oplossingen die in de gehandicaptenzorg goed werken. Bij elke oplossing kun je doorklikken voor meer informatie, tips en tools.

Jouw persoonlijke balans tussen energiegevers en -vreters kan in de loop der tijd veranderen. Soms gaat dat zo geleidelijk dat je het zelf niet in de gaten hebt. Twijfel je of de balans nog in evenwicht is? Breng dan je situatie in kaart met een van de praktische testen en tips die hiervoor beschikbaar zijn.

Altijd ‘ja’ zeggen, omdat je 'nee' niet of moeilijk over je lippen kunt krijgen. Wel merken dat je uit balans bent, maar toch doorgaan. Herkenbaar? Bedenk dan dat het niet gezond is om altijd beter voor een ander te zorgen dan voor jezelf. Als anderen kunnen leren om voor zichzelf op te komen, kun jij dat ook! Deze vier concrete acties kunnen je daarbij helpen.

Je kunt de balans tussen werkdruk en werkplezier verbeteren door je energievreters in kaart te brengen en te verminderen. Bijvoorbeeld door je eigen werk en dat van je team slimmer te organiseren. Maar er zijn nog veel meer mogelijkheden. Doe je voordeel met deze zeven voorbeelden.

Wat voor werk je ook doet, het is altijd goed om niet alleen aandacht te besteden aan wat energie kost. Door je energiegevers op een rij te zetten en te versterken, kun je je werkplezier vergroten. Zo blijf je beter in de balans en kun je letterlijk en figuurlijk tegenwicht bieden aan minder plezierige zaken. Deze vijf praktische tips helpen je op weg