STAG Logo

Maak ongewenst gedrag bespreekbaar

Is het oké als je uitgescholden worden door een cliënt? Is het oké te maken hebt met agressie? Is het oké als een cliënt je fysiek aanvalt? Seksuele intimidatie, discriminatie, agressie en geweld zijn vormen van ongewenst gedrag. Het is belangrijk om dit onderwerp bespreekbaar te maken om een nog veiliger werkklimaat te creëren.

Lees meer over ongewenst gedrag >

Uitgelicht

Online TilThermometer gelanceerd

De Opens external link in new windowTilThermometer is vernieuwd. De tool om fysieke belasting van zorgverleners in kaart te brengen kan voortaan online worden ingevuld.

Wat vind je van de infographic Fysieke belasting?

  • Helpt mij bij een goede werkhouding:
    28.57%
  • Maakt mij bewust van het belang om goed op mijn houding te letten:
    57.14%
  • Biedt weinig nieuwe informatie:
    14.29%

 

 

Arbocatalogus Gehandicaptenzorg: veilig en gezond werken

Je staat altijd klaar voor de patiënten, zorgt dat ze de beste verzorging krijgen. Maar denk je tijdens een drukke werkdag ook aan je eigen gezondheid en veiligheid? Hoe zorg je dat je jouw dagelijkse werkzaamheden zo gezond en veilig mogelijk uitoefent? Wat kun je doen om risico’s te beperken en jezelf zo goed mogelijk te beschermen? Deze Arbocatalogus Gehandicaptenzorg helpt je arbeidsrisico’s te herkennen, voorkomen, bespreekbaar te maken en aan te pakken. Je vindt er maatregelen en tips voor gezond en veilig werken. Daarnaast kun je de arbocatalogus bijvoorbeeld gebruiken om arborisico’s bespreekbaar te maken en aan te geven wat er in jouw werksituatie verbeterd kan worden.

De Arbocatalogus Gehandicaptenzorg gaat specifiek in op werksituaties die in de GHZ voorkomen en de risico’s daarbij. De risico’s zijn ingedeeld in vijf thema’s. Per thema staan er nuttige tips en maatregelen waarmee organisaties, teams en medewerkers aan de slag kunnen gaan. Maak je bijvoorbeeld gebruik van de tillift, hoe zorg je voor grip op ongewenst gedrag en hoe goed is de balans tussen je energievreters en energiegevers?


Bekijk de animatie!

Bekijk de animatiefilm en zie wat jij kunt doen om veiliger en gezonder te werken.

 

 

...of vind informatie via zoekterm(en)